Mijn doelen voor 2017

jaar 2017

De één noemt het goede voornemens, de ander nieuwe doelen. Heb jij je doelen bepaald voor 2017? Ik wel..ik schrijf ze tegenwoordig op in mijn agenda, zodat ik er elke keer eraan herinnerd word. Vorig jaar deed ik dit ook en guess what? Het helpt! Het werkt voor mij als een reminder en het geeft mij richting. Oké ik heb weliswaar niet al mijn doelen gehaald, maar dat is niet erg. Ik heb zeker 7 doelen wel gehaald, en daar ben ik erg blij mee!

Thema voor 2017: GROEI

Wat er ook gebeurt…het komend jaar staat Groei als centraal thema in mijn leven.

 1. Met stip genoteerd op 1 en dat is regelmatig gaan sporten
  Ik ben erachter gekomen dat ik geen type ben voor de fitnessschool. Ik vind het onpersoonlijk, het is saai en ik krijg het gevoel dat ik in een  ‘hamsterwiel’ zit. Voor mij werkt samen sporten beter. Hiermee was ik al begonnen afgelopen jaar; gezellig met een groepje powerwalk doen in het bos. Dat geeft zo’n enorme oppepper! Het komend jaar wil ik me opgeven voor circuitfit en bootcamp. Een ander groot voordeel vind ik dat ik dan in de natuur kan sporten.
 2. Slim omgaan met mijn tijd en hacks inzetten
  Dat apparaatje dat smartphone heet, is misschien handig in sommige opzichten, maar de laatste tijd merk ik dat ik maar heel kort gefocust blijf op dingen. Ik ben snel afgeleid en ik kan me moeilijk concentreren. Ik wil leren efficiënt om te gaan met mijn tijd en hacking inzetten zodat ik meer kan halen uit de dag. Ik heb ook besloten dat ik mijn telefoon wegzet tijdens het schrijven. Ook wil ik minder tabbladen openen op mijn pc, want even een mailtje checken is o zo verleidelijk…
 3. Blog verder uitbouwen
  Mijn blog wil ik natuurlijk meer body geven door verschillende thema’s uit te diepen, zoals bijvoorbeeld travel en beauty. Ik vind het schrijven van blogs ontzettend leuk. Ook het contact met andere bloggers vind ik super. Ik wil ook mijn netwerk versterken en meer samenwerkingen aangaan.
 4. Leuke dingen ondernemen met vrienden
  Ik heb in principe niet veel nodig om mezelf te vermaken. Gelukkig heb ik genoeg dingen te doen. Soms merk ik dan dat ik een beetje op mezelf blijf. Maar ik vind het ook leuk om onder mensen te zijn en dan app ik meestal mijn vriendinnen om ergens af te spreken. Ook al zie ik mijn ze weinig, het contact blijft als vanouds. Gelukkig heb ik meestal wel lol met vriendinnen dus dat wil ik vaker doen.
 5. Een vreemde taal leren
  Ik heb al een tijd het idee dat ik een vierde taal wil leren. Alleen ben ik daar nog niet helemaal over uit..het wordt Spaans of Italiaans. Een praktische keuze zou Spaans zijn, omdat het de vierde wereldtaal is, maar ik vind Italiaans ook interessant en een prachtige taal.

Als je tips hebt over time management of hacking, dan ben ik daar erg benieuwd naar. Ik zou het leuk vinden als je daarover een reactie achter laat.

Wat zijn jouw doelen of goede voornemens voor 2017?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *